www.boekzoektkind.nl

Kinderboekentips

De ontdekkingsreiziger – Spannende suvivaltocht

omslag ontdekkingsreiziger

Over het algemeen ben ik te moe om na een uur of half elf ‘s avonds nog te lezen, ik val dan simpelweg  in slaap. Maar toen ik vorige week in bed De ontdekkingsreiziger lag te lezen kon ik niet meer ophouden al vielen mijn ogen zowat dicht. Zo’n ervaring vind ik een wonder en ook erg geruststellend; ik kan me namelijk niet voorstellen dat er kinderen zijn die voor zo’n boek niet te porren zijn, laat me weten als je hier anders over denkt.

De verhaallijn is duidelijk, vier kinderen storten met een mini-vliegtuig en dode piloot neer in de jungle en moeten zien te overleven, terwijl ze op zoek zijn naar de bewoonde wereld. Meer dan dat is het niet maar het is zo bloedstollend spannend, avontuurlijk en ja ook luchtig geschreven dat je dit simpelweg uit wil lezen.

Dat er tussen de overlevingsavonturen door ook nog vier prachtige karakters worden neergezet, praktische tips worden gegeven en de dynamiek tussen de kinderen geloofwaardig en liefdevol wordt beschreven, maakt dit boek meer dan een survivaldrama, het is jeugdliteratuur van de bovenste plank. En dan heb ik het nog niet eens over de verrassende wending die het verhaal neemt en die je (ik) totaal niet aan ziet komen. Echt in alle opzichten een heerlijk boek!

Geschikt voor:

  • Alle kinderen vanaf een jaar of tien ook om voor te lezen
  • Buitenspeelkinderen, scoutingliefhebbers en avonturennajagers
  • Volwassenen die ’s avonds te moe zijn om te lezen en zich dan maar overgeven aan Netflix, social media of andere ongein terwijl ze juist geïnspireerd willen worden

Inleestijd (tijd die je nodig hebt om in het verhaal te komen): Na drie pagina’s lukt dat al vrij goed, na ongeveer drie hoofdstukken leg je het niet meer weg.

Titel: De ontdekkingsreiziger
Auteur: Katherine Rundell
Vertaler: Jenny de Jonge
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff