www.boekzoektkind.nl

Kinderboekentips

Kerstmis

Ik heb al heel mijn leven een sterk gevoel bij Kerstmis en een duidelijke mening over wat er mooi en belangrijk is aan dat feest en ook over hoe ik dat wil vieren. Tijdens de kerstdagen wil ik tot een soort verdieping komen, iets voelen wat wezenlijk is, stil wil staan bij waar het ook al weer om gaat in het leven. Natuurlijk is er niets mis met lekker eten, mensen ontmoeten, samen spelletjes doen of films kijken, cadeautjes geven en krijgen en kerstbomen versieren. Soms echter, wordt ik door al die drukte zo moe dat ik niet meer toekom aan de vragen en gevoelens die voor mij het feest zo bijzonder maken. Ik mis dan de diepgang en ben alleen maar aan het rennen. Op zulke momenten grijp ik dan een kerstboek en verdwijn even uit de alledaagsheid en de stress.  

Kerstboek

Als ik het heb over kerstboeken dan bedoel ik daarmee niet perse boeken over de geboorte van het kindje Jezus of de kerstman hoewel die ook prima kunnen voldoen. Met een kerstboek bedoel ik een boek dat gaat over hoop in kille dagen, over licht in de duisternis, over het donker en hoe daar mee om te gaan. Met een kerstboek bedoel ik een verhaal dat verbindt, dat je kunt voorlezen aan het hele gezin, dat je samen kunt beleven. En met een kerstboek bedoel ik ook  lekker lezen, genieten van de gezelligheid en van de warme chocolademelk met slagroom.

Ik geef toe het is vaag, veelomvattend en totaal persoonlijk maar dat is het voordeel van een eigen blog hebben, dit zijn voor mij de kerstboeken en je hebt het volste recht als lezer het er niet mee eens te zijn…