www.boekzoektkind.nl

Kinderboekentips

Het mooiste kerstboek vanaf tien jaar

De veger omslag

Heb je in december soms ook het gevoel dat je teveel eet, teveel alcohol drinkt, teveel spullen koopt en teveel sociale contacten moet onderhouden? Dat Kerstmis eraan komt maar dat de kerstgedachte je ontglipt? Lees dan De Veger, het ultieme kerstboek (hoewel zonder Jezus en de kerstman).

De Veger is het aangrijpende en meeslepende verhaal van een klein meisje dat in het Londen van de 19de eeuw als schoorsteenveger aan het werk moet. Er gaat een wereld voor je open over die tijd, over de arbeidsomstandigheden, over de opkomst van het socialisme, over solidariteit, over al die indringende gevolgen van de industriële revolutie. En onder dat onvergetelijke verhaal zit  een filosofische, bijna mystieke laag verborgen die je als lezer dwingt om na te denken over levensvragen die van alle tijden zijn.

Wees niet bang in een naar, realistisch boek over armoede en ongelijkheid terecht te komen. Dit boek gaat over hoop, doorzettingsvermogen en de kracht van de liefde. Dat alles doorregen met Joodse elementen. Wat mij betreft een absolute aanrader, een goed medicijn tegen kerstige oppervlakkigheid.  

Geschikt voor:

  • Kinderen vanaf 10 jaar om voor te lezen
  • Verwende mensen die klagen over oud brood en andere ongemakken
  • Mensen die niet naar de kerk willen met kerst maar wel verdieping zoeken

Inleestijd (hoe lang het duurt voor je in het verhaal komt): lastig te zeggen, ik was verkocht na één pagina maar in de klas van mijn dochter (groep 8) zijn ze niet door het begin heen gekomen. Ik zou gewoon even doorzetten.

Titel: De Veger
Auteur: Jonathan Auxier
Vertaler: Esther Ottens
Uitgeverij: Billy Bones

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *