www.boekzoektkind.nl

Kinderboekentips

Nevermoor – Leven na Harry Potter

Nevermore

De vraag die ik het meeste krijg van kinderen die op school een boek zoeken is of ik een boek heb dat op Harry Potter lijkt. Het antwoord is natuurlijk nee want niets is zo leuk, spannend en veelomvattend als Harry Potter maar toch zijn er wel wat boeken die er iets van weg hebben. Nevermoor (nu drie delen verschenen in de serie) is zo’n boek. Het speelt zich af in een fantasiewereld die wel een beetje op de onze lijkt en is vooral ontzettend spannend.

Het begint een beetje ellendig met de 10 jarige Morrigan Crow die gedoemd is in de nacht van haar elfde verjaardag te sterven maar gelukkig wordt ze op tijd ontvoerd naar een magische, heerlijke wereld waar ze komt te wonen in een wonderhotel. Het liefst zou je zelf een tijdje verblijven in dat hotel, je kamer verandert iedere nacht van vorm zonder dat je er iets aan kunt doen, net als de gangen, zalen en deuren. Maar verwacht geen zoetsappig sprookjesverhaal, het is griezelig en meeslepend en het kwaad ligt overal op de loer.

Let op, dit boek heeft één probleem en dat is het begin, het duurt minstens 50 pagina’s voor je erin gezogen wordt. Ben je docent, ouder of een ander ‘mijn-kind-moet-meer-lezen type’, schuw dan extreme middelen niet: Chantage, extra schermtijd, geld of andere pedagogische rampen, het is het meer dan waard want als je eenmaal in Nevermoor bent aangekomen dan wil je nooit meer weg. Ik kan niet wachten op deel 4!

Geschikt voor:

  • Kinderen vanaf tien jaar die al goed kunnen lezen en goed tegen spanning kunnen
  • Ouders die de magie een beetje kwijt zijn en willen vluchten uit de dagelijkse sleur
  • Harry Potterfans als ze niet té eenkennig zijn

Inleestijd (tijd die nodig is om in het verhaal te komen): 50 pagina’s

Titel: Nevermoor – Morrigan Crow en het Wondergenootschap
Auteur: Jessica Townsend
Vertaler: Sabine Mutsaers
Illustraties: Beatriz Castro
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *