www.boekzoektkind.nl

Kinderboekentips

Sint Michaël

Het feest van Sint Michaël wordt gevierd op 29 september en is daarmee ook het feest van de herfst. Als kind herinner ik me vooral veel regen, wind en kou als we in Eindhoven in het Philips de Jonghpark spelletjes en speurtochten deden, het was niet mijn favoriete feest.
Hoewel ik nog steeds geen type ben om in de stromende regen de natuur te trotseren ben ik anders tegen het Michaëlsfeest gaan aankijken en dat komt door de prachtige legende van Sint Joris en de draak.

Dapperheid

Om de koningsdochter te redden gaat Sint Joris het gevecht aan met een monsterlijke, afschuwelijke draak en hij krijgt hulp van de aartsengel Michaël die hem moed en kracht geeft om zijn klus te klaren. Het feest staat voor het overwinnen van je innerlijke draak, het is een oproep om moed te tonen en je eigen angsten onder ogen te zien en ze aan te pakken. Het is een pleidooi voor dapperheid in alle soorten en maten.