www.boekzoektkind.nl

Kinderboekentips

Spannende drakenserie vanaf tien jaar

omslag vleugels van vuur Sutherland

Vind jij jezelf dapper? Of denk je nooit na over die vraag? Klei stelt zichzelf iedere dag die vraag, hij is volgends de drakenprofetie voorbestemd om samen met vier andere drakenjongen, een einde te maken aan de oorlog. Ze zitten samen opgesloten in een verborgen grot waar ze in het geheim worden opgeleid tot heldhaftige strijders, klaar om grootse daden te verrichten. Maar Klei voelt zich even angstaanjagend als een bloemkool en vindt zichzelf helemaal niet geschikt voor die taak.

Zo begint het verhaal van de Drakenprofetie, een spannende, meeslepende serie over een meedogenloze drakenwereld waar heldenmoed nodig is om te overleven. Klei en de vier andere drakenjongen ontsnappen en komen terecht in een heftig avontuur waar je als lezer compleet in meegesleept wordt. Ze hebben elkaar hard nodig om te overleven en in snel tempo leer je alles over de verschillende drakenrassen en de werelden waarin zij leven.

Wat een heerlijk boek, snel, razend spannend, makkelijk te lezen en soms grappig. Zelf heb ik alleen deel een gelezen maar mijn dochter van dertien las drie delen in één week en kon niet wachten tot vorige week deel vijf uitkwam. Ieder boek is geschreven vanuit een andere draak waardoor je steeds vanuit een nieuw perspectief naar de gebeurtenissen kijkt. Ook deel vijf was weer in een paar dagen uit.

Vandaag wordt het Michaelsfeest gevierd, met de herinnering aan ridder Joris die de draak versloeg. Het is een uitnodiging om na te denken over je eigen moed. Welke innerlijke draken moet jij verslaan? Welke angst moet jij proberen te overwinnen? Deze drakenserie is een perfecte aanzet voor die vraag, tenslotte begint ware moed altijd met durven aankijken van je angsten.

Geschikt voor:

  • Kinderen vanaf tien jaar (wel heel spannend dus hangt van het kind af)
  • Mensen (ook pubers) die zin hebben in een toegankelijke, fantasievolle, spannende serie
  • Bangeriken (inclusief mezelf), moed van andere inspireert

Inleestijd (tijd die nodig is om in het boek te komen): Vanaf pagina 1 is het meteen spannend. Lezers die moeite hebben om in een boek te komen zou ik aanraden om het eerste stuk over de verschillende drakensoorten over te slaan en later te lezen.

Titel: Vleugels van vuur (deel 1 van de Drakenprofetie)
Auteur: Tui T. Sutherland
Vertaling: Sofia Engelsman
Uitgeverij: Gottmer