www.boekzoektkind.nl

Kinderboekentips

Robin Hood in een nieuw jasje – spannend!

Omslag Robin Hood

Afgelopen week werd ik getroffen door Corona en ik was er helaas zo ziek van dat zelfs lezen niet goed lukte. Gelukkig lag er een jeugdheld op mijn nachtkastje in een fris, nieuw jasje namelijk Robin Hood, het bleek het beste boek ooit voor een suffe zieke.   

Robin is een 12-jarige puber die heel erg goed is in twee dingen: boogschieten en hacken. In het corrupte, verarmde Locksley, waar hij opgroeit, is onrecht en machtsmisbruik schering en inslag. Als zijn vader ook nog naar de gevangenis wordt gestuurd door de omgekochte sheriff, houdt hij het voor gezien en vertrekt naar het grote, donkere Sherwoodbos waar hij met behulp van allerlei verstotenen de strijd aan gaat met het onrecht.

Tja als je heel eerlijk bent dan is de kans dat een twaalfjarige puber een meedogenloze bende criminelen in zijn hemd zet, niet heel groot maar dat maakt eigenlijk niets uit. Want oh wat is het fijn om te lezen hoe die slimme, kleine Robin het Kwaad te slim af is en hoe hij het goede wil doen, niet alleen voor zichzelf maar voor de gemeenschap. Je sluit hem onmiddellijk in je hart. En dat allemaal geschreven in een toegankelijke, superspannende, snelle en meeslepend stijl.

Ondertussen gaat het ook over dapper zijn, keuzes maken, je vrienden beschermen of juist verraden en dat maakt dat dit boek niet plat is hoewel dat wel op de loer ligt door het hoge actiefilmgehalte.

Ik kan niet wachten op de rest van de serie maar @uitgeverijBillybones, doe wat aan de fouten! Het wemelt er van en het komt de leesbaarheid niet ten goede. Ik durf het zelfs niet goed in de schoolbibliotheek te zetten, juf Erna ziet me aankomen… Kortom laten we met zijn allen zorgen voor een tweede druk zodat de fouten gecorrigeerd kunnen worden want deze serie verdient een groot publiek maar wel zonder taalkundige ongemak.

Geschikt voor:

  • Kinderen vanaf 11 jaar die denken dat lezen vermoeiend en saai is
  • Mensen die geloven dat er toch niets te doen is aan onrecht maar daar wel last van hebben, sta op en doe iets! Robin kan het ook
  • Ouders die graag actiefilms kijken maar dat geen goed voorbeeld vinden voor hun kinderen, Robin is een actiefilm in boekvorm

Inleestijd (tijd die nodig is om in het verhaal te komen): Nog voor het verhaal begint bij de opmerking van de auteur op het titelblad.

Titel: Robin Hood – Kraken, kapen en vlammende pijlen
Auteur: Robert Muchamore
Vertaler: Pim Lammers
Uitgeverij: Billy Bones