www.boekzoektkind.nl

Kinderboekentips

Leren lezen met Bob Popcorn

Bob Popcorn

Het is bijna zomervakantie in onze regio en hoewel alle kinderen natuurlijk vrij zijn hoor ik steeds vaker van ouders en docenten dat er aan het lezen ‘gewerkt’ moet worden tijdens de zomer. Kennelijk zijn er steeds meer kinderen die achterlopen met technisch lezen en daarom in de vakantie moeten oefenen. Goed, je kunt hier allerlei ideeën over hebben (en die heb ik…) één ding is absoluut zeker, als er in de vakantie gelezen moet worden dan moet het wel uit het aller-aller-allerleukste beginnende lezersboek zijn dat er bestaat.

Gelukkig weet ik welk boek dat is, het is zelfs een serie van vier, godzijdank! Ik heb het over Bob Popcorn.  

Tja als je dan moet zeggen dat het over een levende maiskorrel gaat die zo groot is als een kiwi en Bob heet dan ga je misschien alsnog twijfelen maar geloof me, niet doen. Ik zat te schateren op de bank toen ik de avonturen las van het meisje Ellis en deze kleine Bob Popcorn. Het is een van de grappigste en leukste boeken voor beginnende lezers die ik ken.

Bob moet uiteraard verborgen blijven omdat volwassenen zich kapot schrikken van dingen die niet bestaan zoals levende maiskorrels. En zie maar eens verborgen te blijven als je steeds ontploft door je woedeaanvallen en in een knapperige, reuze popcorn verandert. Daarbij is er ook nog de juf die alleen maar kan dromen van de ‘Gezonde school’ en daar helemaal in doorslaat en alle popcorn verbiedt voor eeuwig.

Geschikt voor:

  • Beginnende lezers van 6 en 7 jaar (ik schat leesniveau M4/E4)
  • Meesters, juffen en ouders die kinderen vragen te lezen in de zomervakantie omdat ze achterlopen, geef ze alsjeblieft deze serie mee!
  • Alle kinderen. Bij ons op school wordt het zelfs (stiekem) in de hoogste klassen gelezen

Titel: Bob Popcorn
Auteurs en illustrators: Maranke Rinck en Martijn van der Linden
uitgeverij: Querido