www.boekzoektkind.nl

Kinderboekentips

Skandar en de eenhoorndief – magisch!

Omslag Skandar en de eenhoorndief

Heb je een kind dat nog steeds het allerliefste Harry Potter leest en al zo vaak de hele serie heeft herlezen dat het wel een godsdienst lijkt? Tja dat wordt moeilijk bekeren maar je kunt het wellicht proberen met Skandar en de eenhoorndief want dit eerste deel van deze nieuwe serie komt echt een beetje in de buurt.


Skandar en de eenhoorndief is wat mij betreft alleen al de moeite waard door de verfrissende, originele visie die het heeft op eenhoorns. Niks geen wijze, kalme, zachtaardige wezen, nee! Het zijn woeste, monsterachtige, wraakzuchtige, onbeheersbare, vliegende creaturen die je vermorzelen, vertrappen en doden als het tegenzit. Maar ze zijn ook puur, magisch mooi en onweerstaanbaar. En je kunt ze temmen… Dat is de basis van het verhaal, deze eenhoorns en hun berijders die op een spirituele, onbegrijpelijk manier met elkaar verbonden blijken te zijn.

De dertienjarige Skandar droomt er al heel zijn leven van eenhoornrijder te worden. Hij woont met zijn stoere zus en depressieve vader in een armoedige flat en heeft al zijn hoop gevestigd op een leven als ruiter op het eiland waar de eenhoorns leven. En het lijkt hem te lukken, als illegale uitverkorene mag hij het gaan proberen. Het is het begin van een bloedstollend, spannend verhaal waarin de dingen niet zijn zoals ze lijken en waarin de strijd tussen goed en kwaad steeds gestreden moet worden.

Ik heb dit boek, net als mijn dochters van 12 en 14 in één ruk uitgelezen. De stijl is toegankelijk en de wereld die wordt neergezet veelomvattend en creatief. Je zou er het liefst een kijkje gaan nemen en zelf een ritje maken op zo’n onverschrokken beest. Skandar is sympathiek en dapper en gaat voor zijn nieuwe vrienden door het vuur. Heerlijk boek voor iedereen die het Harry Potter gevoel graag opzoekt. Laat deel twee maar snel komen.

Geschikt voor:

  • Kinderen vanaf een jaar of elf (kan wel eerder maar is erg spannend en ook heel dik)
  • Iedereen die zijn buik vol heeft van roze, pluche, zoetgeurende speelgoedeenhoorns
  • Iedereen die zin heeft in een ongecompliceerde, spannende, goed geschreven serie

Inleestijd (tijd die nodig is om in het verhaal te komen): Vanaf de eerste zin van de proloog dus meteen.

Titel: Skandar en de eenhoorndief
Auteur: A.F. Steadman
Vertaler: Maria Postema
Uitgever: Querido